Българският ефрейтор Валентин Димов, разузнавач-парашутист с 12-годишен стаж, участвал в

...
Българският ефрейтор Валентин Димов, разузнавач-парашутист с 12-годишен стаж, участвал в
Коментари Харесай

Двама хлапаци пребиват командос - виц е, нали?

Българският ефрейтор Валентин Димов, разузнавач-парашутист с 12-годишен стаж, взел участие в задачи зад граници и описван като част от " специфичните елементи " разреши да бъде пребит тежко пребит от двама младежи, които го " изненадали ", нападнали го в тил и му заметнали якето върху главата, с което го обезвредили, с цел да си го бият на мира. Това удостовери ген. Явор Матеев, пълководец на 68-ма бригада " Специални сили " след визитата на военния министър Красимир Каракачанов в село Войводиново.
Честно казано, като разбрах за пръв път тази вест, незабавно се зачудих по какъв начин деен боен, минал образование в специфичните ни елементи, е позволил да бъде пребит от двама хлапаци. А по-късно ме хвана позор като чух военните да изясняват по какъв начин е бил сюрпризиран, по тази причина по този начин станало и отнесъл огромния пердах.
Нека се разберем - този човек е обучаван да се оправя в обстановки с принуждение. Това му е специалност - не става въпрос за баба ми. По всички до момента излезли данни, той е спрял с автомобила си и е влезнал в контакт с двамата кандидат-побойници т.е. не става въпрос да вземем за пример за някоя тъмна уличка, през която да си върви и някой да му скочи в тил изведнъж. Става въпрос за обстановка очи в очи! И доста съществено съмнение, че военният безгрижно е обърнал тил на хора, които очевидно са посочили, че може да са заплаха. На такова нещо непосредствено се написа " слаб 2 "!
Появи се и информация, че цялата преживелица е записана на охранителна камера, а очевидци сигурно има. И доста ясно може да се опише и покаже какво тъкмо е станало.
Та в случай че е станало тъкмо това - в случай че подготвеният разузнавач-парашутист в действителност е работил като баба ми в очевидно евентуална обстановка с принуждение, тогава мен персонално ме хваща позор. Защото доста наподобява на оня случай от 2013 година в село Коиловци, когато френски парашутисти се сблъскаха с български фермери и отнесоха най-после багра. Тогава падна огромен смях - какви са тия френски спецчасти, които се оставят трима селяни да им спукат гьона. Сега обаче ни дума, щом е за представител на родния боен хайлайф - против две момченца, за които никой до момента не е обелил и дума да имат каквато и да е профилирана бойна подготовка. Единственото опрощение за неналичието на реакция от страна на Димов може да е, че той като командос предстои на по-различно отнасяне от закона и даже при самоотбрана носи по-голяма отговорност от елементарен човек, защото е подготвен във военно дело и би могъл да е гибелен в ръкопашен пердах. А може би побойниците би трябвало да ги пробват в спецчастите - дали са добра поръчка, като са се справили толкоз елементарно с подготвен разузнавач-парашутист...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР