Българският джудист Марк Христов достигна до полуфиналите в категория до

...
Българският джудист Марк Христов достигна до полуфиналите в категория до
Коментари Харесай

Марк Христов се класира за полуфиналите на Европейското първенство по джудо в София

Българският джудист Марк Христов доближи до полуфиналите в категория до 73 кг на европейското състезание, което се организира в столичната зала " Арена Армеец ".

Христов стартира чудесно с победа против европейския първенец от 2020 година Виктор Стерпу от Молдова. В хода на битката двамата си размениха по едно " вадзари ", само че в последна сметка 19 секунди преди гонга българинът стигна до " ипон " и по този метод се класира за 1/8-финалите.

Там, Христов надви над Бенямин Аксус от Франция, а по-късно в четвъртфиналите победи с " ипон " представителят на Азербайджан Рустам Оруджов, с цел да си подсигурява място в огромната четворка.

В спор за място на финала Марк ще се изправи против различен представител на азерите Хидаят Хейдаров. Ако се оправи и с него, Христов ще стигне до битката за златния орден, която ще може да наблюдавате онлайн в ефира на Българска национална телевизия 3.

При дамите пък в категория до 70 кг Лидия Брънчева стартира с победа против ирландката Рейчъл Хоукс, само че във втората си среща позволи проваляне от представителката на Нидерландия Хилде Ягер и по този начин не съумя да стигне до репешажите за бронзовия орден.

Останалите двама български представители в съботния ден в " Арена Армеец " Ашот Мартиросян (81 кг) и Йоана Манова (63 кг), за жалост изгубиха още при първите си появи на татамито, допускайки провали надлежно от Тим Грамков (Германия) и Гили Шарир (Израел).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР