Българският джудист Ивайло Иванов даде интервю пред сайта на БФ

...
Българският джудист Ивайло Иванов даде интервю пред сайта на БФ
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Тази победа ми дава много, смятам, че за олимпиадата ще имаме няколко квоти

Българският джудист Ивайло Иванов даде изявление пред уеб страницата на БФ Джудо, в което приказва за отличното си показване на шампионата от сериите Гран при в Португалия, където състезателят ни в категория до 90 кг завоюва златния орден.

В диалога двукратният ни участник на Олимпийски игри показа, че този триумф значи доста за него, защото през последната година и половина не е имал доста мотиви за наслада.

" Тази победа ми дава доста, тъй като от една страна година и половина нямах триумфи, каквито желаех. От друга, демонстрирах, че няма значение в коя категория се състезаваш, щом си квалифициран, даваш всичко от себе си и искаш да станеш първенец. Тогава излизаш и можеш да победиш всеки! ", съобщи Иванов.

Родният джудист разкри и по какъв начин се е чувствал пред разногласието за златото, в който негов противник беше бронзовият медалист от Игрите в Токио 2020 Кристиан Тот от Унгария

" Изобщо не бях обезпокоен, че излизам против толкоз класен противник за купата. С него се познаваме от дълго време, още от младежките ни години. И той беше на 81 кг, след това качи категорията, аз останах. Това в действителност ни беше първа публична среща. С моя треньор Ален Шмит бяхме създали доста добра тактичност, той добави още някои елементи, даде ми верните препоръки, нахъсаме.... Аз излязох спокоен, желаех да се развличам, към този момент бях стигнал край... В тази среща дадох всичко от себе си и нещата се получиха ", показа двукратният ни европейски вицешампион.

Накрая Ивайло Иванов разяснява и въздействието на френския експерт Ален Шмит, който към този момент близо година е отпред на националния ни тим по джудо.

" Всъщност Ален искаше да направя това, за което бяхме говорили преди финала, а не непременно да ставам първенец, просто си свърших работата. Смятам, че той доста ни оказа помощ и благодаря на Българската федерация по джудо, че ни обезпечи подобен експерт. С него се разбираме доста добре, другари сме, само че в залата е непоколебим, изисква дисциплинираност и по този начин би трябвало да бъде, с цел да се случват нещата. И доста ни стимулира, доста ни приказва. Ето и по-младите състезатели към този момент подвигат равнището си. Габриела Димитрова, да вземем за пример, сносно върви, направи две победи, при нея нещата опират до обстановка, късмет. Но едно нехайство и това ти коства срещата. Денислав Иванов също направи неточност и считам, че ще си вземе поука от това. Георги Граматиков направи две хубави победи. И в случай че по този начин продължава и слуша и при него триумфите рано или късно ще дойдат. Защото го виждам, че в тренировките се влага на 100 %, твърдоглав е.... Смятам, че за олимпиадата ще имаме няколко квоти ", приключи българският джудист

Сега за тимът, който се завърна от Алмада, предстоят няколко дни отмора, а по-късно лагер на комплекс " Диана ". Следващото огромно предизвикателство е Европейската открита купа за мъже и дами в София, която ще е и олимпийска подготовка. Схватките ще бъдат в зала " Асикс Арена " на 11 и 12 февруари.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР