Българският държавен глава Румен Радев проведе днес видеоконферентен разговор с

...
Българският държавен глава Румен Радев проведе днес видеоконферентен разговор с
Коментари Харесай

Радев: Европейските държави трябва да разполагат с възможността за оптимално използване на собствени енергийни ресурси

Българският държавен глава Румен Радев организира през днешния ден видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел в границите на подготовката на идната на 20 и 21 октомври среща на върха на Европейски Съюз, оповестяват от прессекретариата на президента.

На съвещанието на Европейския съвет в Брюксел страната ни ще бъде представлявана от президента Радев. Очаква се преди срещата на върха Европейската комисия да предложи съответни ограничения за оправянето с енергийната рецесия.

В хода на диалога президентът Румен Радев уточни, че на фона на задълбочаващата се икономическа и обществена неустойчивост за идния отоплителен сезон е значимо да се подсигурява енергийната сигурност за жителите и бизнеса в Европейски Съюз. В идващите сериозни месеци е належащо страните да поддържат енергийната си самостоятелност и да имат опцията да употребяват оптимално личните си енергийни запаси в сходство с актуалните европейски условия, съобщи българският държавен глава.

Румен Радев срещна Шарл Мишел с подхванатите от българските институции и служби инспекции, с цел да се опровергаят спекулациите, обвързващи България като съпричастна към детонацията на Кримския мост. Българската страна отхвърли всички погрешни изказвания за тази офанзива, съобщи президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР