Българският държавен глава проведе телефонен разговор с канцлера на Австрия

...
Българският държавен глава проведе телефонен разговор с канцлера на Австрия
Коментари Харесай

Радев моли канцлера на Австрия Нехамер за Шенген: Пазим границата, устояваме на миграционния натиск

Българският държавен глава организира телефонен диалог с канцлера на Австрия Карл Нехамер

 

Българската страна е мобилизирала всички налични запаси, с цел да устоява на невиждания миграционен напън по границата. Това съобщи президентът Румен Радев в телефонен диалог с канцлера на Австрия Карл Нехамер, който се състоя през днешния ден.

 

Държавният глава означи, че напорът на мигранти към България се е нараснал неведнъж спрямо предходната година. Независимо от натовареността и изтощението на чиновниците, които охраняват границата, те се оправят с преодоляването на непрестанния напън. За да се противодейства на потока, страната е изпратила подпомагащи патрули и механически средства, командировани са в допълнение чиновници на реда, както и български военнослужещи.

 

„ Страната ни е признателна за поддръжката на Европейския съюз. Очакваме обаче признание на постигнатото и взаимност от нашите европейски сътрудници посредством приемането на България в Шенген без в допълнение закъснение “, съобщи Румен Радев.

 

Той уточни, че блокирането на страната ни за Шенгенското пространство ще има демотивиращ резултат върху чиновниците на реда, които не престават професионално да извършват служебните си отговорности.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР