Българският червен кръст започва раздаването на над 5 400 тона

...
Българският червен кръст започва раздаването на над 5 400 тона
Коментари Харесай

БЧК започна раздаването на храна: Повече от 550 000 души ще бъдат подпомогнати

Българският червен кръст стартира раздаването на над 5 400 тона храни на обща стойност над 13 милиона лв.. От пакети ще се възползват повече от 550 000 български жители.

Без опашки и напрежение стартира раздаването на питателните пакети в един от пунктовете на БЧК в Пазарджик. През него се чака да преминат 1300 души.

" Основните, които получават продуктите като група хора това са тези, които са получили енергийни помощи за миналата година и втората група, която е категоризирана това са деца, които са били в първи клас през предходната образователна година ", съобщи инж. Живко Дишков, шеф на БЧК-Пазарджик.

В Пазарджик правят оценка помощта като нужна и навременна.

Пакетите съдържат 15 типа артикули от първа нужда - храни и санитарни материали. За тричленните и по-големи фамилии са планувани пакети от съвсем 28 кг храни общо, а по-малките ще получат по към 18 кг.

" Тази година е отпаднало олиото, слушам че хората това виждат, само че пък има захар, брашно лютеница, консерви и по този начин нататък, които считам че ще оказват помощ на хората ", добави доброволецът Зорница Иванова.

Близо 6000 души от област Добрич ще получат хранителни пакети от БЧК. Над 100 души минаха за час единствено в един от пунктовете, където тази заран стартира раздаването на храните. Сред хората имаше разочаровани поради изчезнали артикули, а други правят оценка помощта като добра.

Списъците на подлежащите на подкрепяне лица се изготвят и дават на БЧК от Агенцията за обществено подкрепяне.

Репортери: Ангел Узунов и Надежда Карапанчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР