Българският червен кръст започва програма за подпомагане на най-засегнатите от

...
Българският червен кръст започва програма за подпомагане на най-засегнатите от
Коментари Харесай

БЧК: Най-засегнатите домакинства в Карловско ще получат по 420 швейцарски франка

Българският червен кръст стартира стратегия за подкрепяне на най-засегнатите от наводненията в Карловско. Заедно с сътрудниците ни от Международната федерация на сдруженията на Червения кръст ще осигурим 420 швейцарски франка или по към 800 лв. за 400 най-засегнати семейства.

Това съобщи Ясен Сливенски от Българският червен кръст, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На място ще има основани публични препоръки, които дружно с локалната власт ще изготвят окончателните описи с хората, които са най-засегнати. Очакват се парите от интернационалната федерация да постъпят в страната до две седмици.

„ Критериите, които сме определили е с приоритет да бъдат най-засегнатите хора, след което ще се позовем и на оценката на потребностите и вредите от данните от Агенция обществено подкрепяне, тъй че реализираме връзка с всички държавни и локални структури ”, посочи още Сливенски. Той разгласи, че все още се работи по няколко разновидността, с които хората да получат помощта и единият е посредством паричен превод, а другият е посредством ваучери.

Сливенски разгласи и, че ще бъдат предоставени средства за разчистване на към 4000 индивида, с цел да могат те да дезинфекцират домовете си.

„ В момента и хората от БЧК Пловдив оказват психосоциална поддръжка и раздават хранителни артикули в селата Слатина и Каравелово ”, акцентира още Ясен Сливенски.

Тереза Хенли, ръководител на Международната федерация на сдруженията на Червения кръст, изрази насладата си, че филантропичната организация ще може да подкрепи засегнатите от потопа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР