Българският червен кръст предостави за нуждите на медиците у нас

...
Българският червен кръст предостави за нуждите на медиците у нас
Коментари Харесай

Китайска компания дари 150 хиляди маски на БЧК


Българският червен кръст даде за потребностите на медиците у нас 150 000 защитни маски, които ще подкрепят всекидневната борба с пандемията от COVID-19. Предпазните средства ще бъдат доставени посредством Националния действен щаб.

Маските са дарени на БЧК от китайската компания „ Хуауей Технолоджис България “ ЕООД.

„ Днес, когато целият свят се бори с възходящата пандемия от COVID-19, благородният жест на взаимност от страна на „ Хуауей Технолоджис България “ ЕООД, респективно на китайската страна, е от изключителна значимост за облекчение и подкрепяне на дейностите, подхванати от Министерство на здравеопазването ", пишат от БЧК.

От Червения кръст допълват, че с общи старания ще се преборим за живота на всеки човек и дружно ще излезем по-силни от рецесията.

Междувременно от незабавната болница „ Пирогов “ в столицата споделиха, че са получили респиратор от „ Дженерали Застраховане “ АД. Именно машините за обдишване са от извънредно значение в лекуването на пациенти с ковид.

Вълна от нови дарения има и в Специализирана болница за интензивно лекуване по акушерство и гинекология „ Майчин дом “. Компании, организации и физически лица са дали защитни средства, дезинфектанти, защитни маски и дрехи и финансови средства за закупуване на нужните консумативи и медицински произведения в поддръжка на битката с COVID-19.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР