Българският Червен кръст предостави от бедствения си резерв 200 спални

...
Българският Червен кръст предостави от бедствения си резерв 200 спални
Коментари Харесай

БЧК предостави неща от първа необходимост на засегнатите от наводненията жители на Карлово и Калояново

Българският Червен кръст даде от бедствения си запас 200 спални комплекта, 200 одеала и 1000 л. дезинфектант, предопределени за потърпевшите от наводненията в община Карлово. В община Калояново, в която също беше оповестено отчасти бедствено състояние, БЧК обезпечи минерална вода за 500 души. За потребностите на най-засегнатите обитаеми места, дългогодишният сътрудник на БЧК – " Девин " ЕАД, даде 5 тона минерална и изворна вода.

Екипите на Българския Червен кръст остават на територията на община Карлово, с цел да оказват поддръжка на всички нуждаещи се, в съгласуваност с локалната власт.

БЧК следи тревожната обстановка в област Пловдив и е в цялостна подготвеност да бъде в помощ на популацията и на институциите.

Представители на БЧК-Разград бяха в с. Цар Калоян, в което обстановката също е тревожна, поради изобилното количество дъжд. Служители на Червения кръст посетиха три бедстващи фамилии, които към този миг разполагат с всичко належащо.

И през днешния ден екипът на БЧК ще бъде в с. Цар Калоян, с цел да оцени съответните потребности на засегнатите от наводнението поданици.

Областната организация на БЧК в Разград е в непрестанен контакт с институциите на място и с локалната власт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР