Българският Червен кръст открива три временни пункта в пострадалите от

...
Българският Червен кръст открива три временни пункта в пострадалите от
Коментари Харесай

Три пункта открива БЧК в карловските села Каравелово, Богдан и Слатина

Българският Червен кръст открива три краткотрайни пункта в потърпевшите от наводненията карловски села – Каравелово, Богдан и Слатина, в които ще бъдат раздавани храна, вода и друга филантропична помощ, от която се нуждаят хората на място.

В пунктовете ще се оказва и първа помощ на жителите от селата и на доброволците, които оказват помощ за разчистването на вредите от наводненията. На място ще бъде и Доброволния екип за работа при бедствия, повреди и рецесии, както и Младежкия спешен екип.

Продължават и обиколките на екипите от психолози на Българския Червен кръст в потърпевшите обитаеми места. До момента са посетени над 20 фамилии. Много хора търсят психосоциална поддръжка и на безплатния телефон на Контактния център на БЧК 080011466, на който психолози дават наряди.

На база оценка на потребностите, до този миг, Българският Червен кръст е предоставил  900 спални комплекта, близо 1000 одеяла, повече от 10 тона минерална и изворна вода, както и огромни количества храна и облекла. Осигурени са над 1600 л. дезинфектанти, тъй като след разчистването на вредите, тези препарати са от изключителна необходимост. Предоставени са и 10професионални изсушители за мокри пространства, коитосе употребяват предпочитано за публични здания като детски градини, учебни заведения и други.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР