Българският Червен кръст (БЧК) във Видин започна раздаването на хранителни

...
Българският Червен кръст (БЧК) във Видин започна раздаването на хранителни
Коментари Харесай

БЧК раздава хранителни помощи на близо 12 хил. души във Видинско

Българският Червен кръст (БЧК) във Видин стартира раздаването на хранителни артикули на 11 971 уязвими поданици на област Видин, заяви шефът на Областната организация Цветелина Петрова пред Българска телеграфна агенция.

Всички лица, които ще бъдат подкрепени, са подадени от Агенция „ Социално подкрепяне “ (АСП). Едночленните и двучленни фамилии ще получат по един хранителен пакет. Втората група са тричленни и по-големи фамилии, за които са избрани по два хранителни пакета, добави Петрова. 

Раздаването ще се прави по график за всяка от 11-те общини на региона. В община Ружинци, град Дунавци и селата от община Видин акцията стартира през днешния ден, в Грамада – на 5 април, в Белоградчик – на 9 април, в Чупрене – на 10 април, Макреш – 11 април, Брегово – 16 април, Бойница – 22 април, Кула – 23 април, Ново село – 25 април. В пункта в с. Арчар питателните артикули ще се раздават на 12 април, а в град Димово – на 18 април, посочи Петрова. Тя добави, че пунктът във Видин е на ново място – регионалния склад на БЧК (в бившето ОКС), а раздаването е планувано за 15 април.

По думите ѝ същите хора, включени в описите на АСП, през месец юни би трябвало още веднъж да отидат до пунктовете, с цел да получат и санитарни материали.

Едновременно с раздаването на пакетите ще се осъществят и съпътстващи мероприятия. Доброволци на БЧК ще дават съвещания за здравословно хранене, мерене на кръвно налягане, сърдечно-съдови болести, диабет, ориентиране към обществени услуги, първа помощ при бедствия, по какъв начин да реагираме при бедствия, осведоми още Цветелина Петрова.

Пакетите съдържат 15 типа артикули: олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и седем типа консерви: зелен боб, зрял фасул, домати, грах, гювеч, пиле фрикасе и риба. Над 618 хиляди уязвими български жители ще получат хранителни пакети от БЧК. С интервенцията „ Подкрепа “ в идващите месеци ще бъдат раздадени 5281 тона храни на нуждаещи се в страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР