Българският Червен кръст (БЧК) в Пловдив набира доброволци, които да

...
Българският Червен кръст (БЧК) в Пловдив набира доброволци, които да
Коментари Харесай

БЧК - Пловдив набира доброволци за мобилните социални екипи заради COVID-19

Българският Червен кръст (БЧК) в Пловдив набира доброволци, които да закупуват храни и лекарства най-вече на самотно живеещи възрастни хора поради обстановката с COVID-19. Това оповестиха от Областния съвет на филантропичната организация.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1637
Лицата би трябвало да бъдат на възраст сред 18 и 50 години и по опция да са с персонален автомобил. Желаещите да оказват помощ в този сложен за страната и света миг на най-незащитената група от обществото – самотно живеещите възрастни хора, могат да се записват на e-mail: [email protected] или да получат инструкции на телефон 0884789774.

Доброволците ще бъдат част от мобилните обществени екипи на БЧК - Пловдив и ще посещават домове до прага най-вече на самотни възрастни пловдивчани.

Мобилните обществени екипи работят на територията на всички 6 региона на Пловдив, като ползвателите са най-вече самотни мъчно преносими възрастни хора, изпаднали в рецесия. Те могат да подават сигнали в денонощния прът център и при нужда да бъдат посетени от екип, който да им обезпечи храна и медикаменти. В плана е наранена и доста значима тематика – предварителната защита на измами – телефонни и документални. Целта му е повече сигурност на възрастните хора - защита на клиентите, както и движимото и недвижимото имущество в домовете им, обикновена система за повикване на патрул посредством слушалката на домашния телефон на клиента, денонощна връзка с полицейските органи и подаване на непрекъсната информация при подозрение за осъществени закононарушения или готвени такива, нарушавания на пътната мрежа, електропреносната и водопреносната мрежа и други

В Пловдив към този момент работи и гореща телефонна линия поради COVID-19. Дежурни психолози дават отговор на телефон 0700 147 44 и оказват помощ на хората със препоръки и рекомендации за болестта. Линията е отворена от 08.00 до 18.00 часа.

Има и народен телефон, като след първите позитивни резултати в България броят на позвъняванията се е нараснал доста. Телефонът е 028078757. Към момента питанията са в две посоки – ограничения за предварителна защита на заминаващите в чужбина и ограничения, които би трябвало да вземат идващите от дестинации с ковид и техните фамилии.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1637  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР