Българският червен кръст /БЧК/ стартира свой чатбот във Viber, съобщиха

...
Българският червен кръст /БЧК/ стартира свой чатбот във Viber, съобщиха
Коментари Харесай

Българският Червен кръст стартира свой чатбот във Viber

Българският червен кръст /БЧК/ започва собствен чатбот във Viber, оповестиха от организацията. Приложението ще дава и ще насочва към достоверна и настояща информация по отношение на COVID-19 и процеса на имунизация в страната, както и опциите за достъп до професионални съвещания по психосоциална поддръжка.

Такава всеки нуждаещ се може да получи посредством горещата телефонна линия с къс номер 08001 1466 . Приложението ще дава информация за филантропичните дела и дейните благотворителни акции на организацията и ще дава отговор на най-често задаваните въпроси по отношение на провеждането на курсове по първа помощ за кандидат-шофьори.

Чатботът е част от множеството осъществени действия в границите на самодейността „ Ти решаваш “ , по комплексната стратегия „ Дейности в отговор на COVID-19 в България “ , финансирана от Американската организация за интернационално развиване /USAID/ посредством Глобалния зов на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Инициативата „ Ти решаваш “ на Българския Червен кръст има за цел да ограничи разпространяването на COVID-19 в България , като в същото време подкрепи най-засегнатите от вируса общности и разшири имунизационния обсег в страната.

Кампанията изцяло почита правото на всеки човек по отношение на вземането на значимото решение дали да си сложи ваксина или не , като само дава надеждна, тествана и научно потвърдена информация във връзка с вируса и следствията от него, подчертаха от БЧК. В допълнение, от съвсем година, като част от самодейността се дава опция за имунизация , посредством позиционирането на 5 мобилни имунизационни пункта в разнообразни краища на страната. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР