Българският Червен кръст (БЧК) обяви нова кампания в помощ на

...
Българският Червен кръст (БЧК) обяви нова кампания в помощ на
Коментари Харесай

БЧК с нова кампания за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Българският Червен кръст (БЧК) разгласи нова акция в помощ на потърпевшите вчерашното земетресение с големи вреди и жертви в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 година - за набиране на материални дарения.

В момента най-необходими са нови топли детски, дамски и мъжки облекла и обувки, ново спално долни дрехи, нови топли завивки и материали за персонална хигиена.

БЧК моли и българските компании - производители, да се включат в акцията с изброените нагоре продукти от първа нужда, както и със фамилни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и акумулатори, съгласно опциите си.

Даренията ще се одобряват в 9-та Районна работа на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " на бул. " Д-р Петър Дертлиев " 1989 в ж. к. " Люлин " 10 в София от 15:00 до 18:00 ч. през днешния ден и от 9:00 до 18:00 ч. в идващите дни, както и в регионалните организации на БЧК.

Всички дарения ще бъдат непосредствено превозени за потърпевшите региони и трябва да дават отговор на санитарно-хигиенните условия.

Припомняме, че още вчера БЧК разкри и банкова сметка в лв. за набиране на финансови средства в помощ на потърпевшото население в Турция и Сирия - IBAN: BG64UNCR76301078660913 - За потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия. Кампанията може да бъде подкрепена и с SMS на стойност 1 лева на къс номер 1466 към всички мобилни оператори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР