Българският Чавдар М81 е голямата изненада на Втория събор, организиран

...
Българският Чавдар М81 е голямата изненада на Втория събор, организиран
Коментари Харесай

Събор събира ретро автобуси от цялата страна в Брестовица

Българският Чавдар М81 е огромната изненада на Втория събор, проведен от Сдружение „ Ретро рейсове ", село Брестовица, област Пловдив, тази събота, 1-ви юли. Съборът ще стартира в 8.00 ч. на футболния стадион на селото.
Прочетете още
Инициативата започва преди четири години и намира необятен отзив измежду феновете на автокласики от цялата страна. Успехът стимулира основателите да продължат да търсят и реновират остарели возила, възвръщайки тогавашния им блестящ тип. В тазгодишното второ издание на събора ще бъдат показани 10 рейса, част от родната история на автобусния превоз.

Ценителите ще видят изцяло възобновен Чавдар М81 – първият модел, който стартира да се създава у нас. Сред атрактивните експонати са унгарският Икарус, чешкият Шкода, българският Родина – автобусите на едно отминало време.

За някои от ветераните, показани на събора, интензивният живот продължава и през днешния ден. Въпреки достолепната си автовъзраст, те вземат участие в интернационалните и наши кинопродукции и телевизионни излъчвания.

Тази събота дребни и огромни ще имат опция да се завъртят в машината на времето и да се допрян до автобусните класики, реставрирани с доста обич от запалянковците с гориво в кръвта.

Организаторите дават обещание празник на сетивата, а за положителното въодушевление на гостите е готова богата стратегия с съвременна българска музика и обичайни национални танци. От Сдружение „ Ретро рейсове " имат вяра, че един по-различен Джулай морнинг може да остави паметен спомен и от стадиона на село Брестовица.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР