Българският борец Георги Вангелов даде интервю за БНТ минути след

...
Българският борец Георги Вангелов даде интервю за БНТ минути след
Коментари Харесай

Георги Вангелов пред БНТ: Вярвам, че мога да се преборя за квота за олимпийските игри

Българският герой Георги Вангелов даде изявление за Българска национална телевизия минути след провалянето си в борбата за бронза на европейското състезание в Букурещ, Румъния.

В категория до 61 кг родният играч отстъпи в разногласието за оценката с 3:7 на Нурадин Новрузов от Азербайджан, а след битката съобщи, че е позволил няколко неточости и добави, че несъмнено не се намира в най-хубавата си форма.

" Имах своите шансове, само че сгреших малко с тактиката и се подведох по неговата битка, а и в някои миг прибързах. Зрителите може би видяха, че имаше и няколко съдийски моменти, които можеха да бъдат отсъдени в моя изгода, само че дадоха точките на азера и по този начин срещата потегли в друга посока. Вината обаче е напълно моя, тъй като в случай че не се бях подвел по неговата игра, можех да го победя ", стартира Вангелов.

" Не желая да диря оправдания, само че в последните две-три седмици подготовката ми е само от лицеви опори и коремни преси. Треньорите даже ми споделяха да не се боря на това състезание, само че за мен беше въпрос на чест и достолепие да вземам участие. Определено не бях подготвен, а и се изморих по-бързо от предстоящото. Дори и при 5:1 обаче можех да го смъква и да обърна срещата, само че не съумях ", сподели още той.

Пред нашата камера трикратният ни бронзов медалист от шампионати на Стария континент приказва още и за съдействието си с Радослав Великов, с който тренира неотдавна и беше безапелационен, че има вяра във опциите си да стигне до олимпийска квота.

" На първо време желая да кажа, че съм доста признателен на Радослав Великов и на всички хора, които ни поддържат. Чувствам, че надграждаме, само че всяко нещо изисква време ", съобщи петият от Игрите в Токио 2020.

" Има много хора, които към момента не са взели квоти, а виждате, че битката е доста равностойна. Всеки излиза да се бори, да не дава точки и да печели. Мисля си обаче, че който си направи вярно тактиката той ще победи. Аз за себе си имам вяра, че мога да се преборя за квота. Започвам да се сготвям за квалификацията незабавно. Единствено кракът ми има потребност от още малко отмора, тъй като се борех с един оток, който се надявам да спадне до седмица ", приключи Георги Вангелов.

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР