Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев сподели, че се

...
Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев сподели, че се
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Чувствам се страхотно, пътят към световната титла минава през мача с Чисора

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев показа, че се усеща в прелестна форма седмица преди дуела му против Дерек Чисора.

Двамата ще се изправят един против различен на 9 юли в зала " О2 Арена " в Лондон, а съгласно Кобрата пътят му към нов мач за международната купа минава точно през дуел против Чисора.

" Трябва да остана оптимално съсредоточен и да победя в този мач, тъй като това е извънредно значимо. Мачът за международната купа минава през този мач. Чувствам се супер, съвършено, в добра форма. Когато съм в добра форма, не ме тормози никой и нищо. Важното е да съм квалифициран както би трябвало. Мина един месец от предния мач, за самия мач с Джери Форест се готвих 2-3 месеца и в този момент сляхме подготовката за този мач, стана към 3-4 месеца подготовка, тъй че считам, че съм добре квалифициран, на равнище. Дерек Чисора е доста сериозен съперник, само че ние към този момент сме играли сходен мач, аз не се осланям на близкото минало и упражнявам все едно е нов съперник ", показа Пулев в изявление за БГНЕС.

Българинът разяснява и изявлението на промоутъра на Чисора Еди Хърн, който показа, че чака по-равностоен мач посред им от оня през 2016 година в Хамбург, извоюван от Кубрат.

" Може и по този начин да се огледа, само че каквото и да каже той, той не е в нашите глави, нещата ще се решат на кръга. Смятам, че мачът би трябвало да се развие по същия метод почти. Естествено, всичко е друго, и аз и той сме разнообразни. Който повече се е усъвършенствал, повече се е подобрил, той ще е по-добър. Той си остава постоянно рисков съперник, тъй като е подобен вид съперник, който е нападателен, пресира съперника и не е удобен, само че ще го превърнем да стане удобен ", съобщи българският боксьор.

Пулев отговори и на думите на Хърн, който разгласи, че изгубилият идния конфликт ще би трябвало да приключи кариерата си.

" Да му мисли Дерек Чисора. Аз считам, че е въпрос на подготовка, на механически умения, на гений, на качества. За да победи човек, би трябвало да има качествата да победи. Едно е да искаш, друго е да можеш. Затова аз се приготвям супер усърдно и съсредоточено, целеустремено. Имаме спаринг-партньори, украинци и българи, става супер лагер, усещам се съвършено ", сподели Кубрат Пулев.

Българският боксьор разкри още, че не се тормози, че ще се изправи против британец посред Лондон и изрази вяра, че ще получи поддръжка от наши сънародници, живеещи на Острова.

" Не е доста прелестно, само че това е обстановката, не ме тормози доста, да се надяваме съдиите да бъдат справедливи и всичко да бъде в границите на спорта, да не минава други рамки. Трябва да останем със състезателен дух, прекрасен и другарски дуел, по-късно да няма ядосани, всичко да бъде както би трябвало да бъде. В Англия има доста българи, които най-вероятно ще дойдат, както на всички места по света идват на мачовете ", показа Кобрата.

Накрая Кубрат Пулев приказва и за опцията някой ден още веднъж да провежда мач с негово присъединяване в България.

" Трудно осъществимо е едно такова събитие в България, тъй като е обвързвано с доста средства. Аз се разпределям оптимално, макар че по някои медии, че съм лапнал еди-какви си милиони, това не дава отговор на истината, дори в противен случай, дадох от себе си. Толкова съм загрубял и претръпнал душевен, че даже не е належащо да се извинявам и да обясняваме на хората. Ако някой ден напиша книга, ще опишем вътре всичко, както е. Надявам се някой ден хората да схванат и да оценят всичко това, което права и съм направил. Ако има опция в действителност бих се радвал да създадем още един мач в " Арена Армеец " или във Варна, в България въобще. Защото се цялостни залата, хората имат интерес към бокса, радват се, въпреки всичко боксът е едно огромно шоу и на човек му остава в съзнанието и възприятията ", приключи Кубрат Пулев, който в своята професионална кариера има три изиграни дуела у нас в зала " Арена Армеец ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР