Българският боксьор Иван Николов-Вакича няма да се боксира с YouTube

...
Българският боксьор Иван Николов-Вакича няма да се боксира с YouTube
Коментари Харесай

Наше момче се размина с голям мач заради расистка татуировка

Българският боксьор Иван Николов-Вакича няма да се боксира с YouTube звездата KSI. Първоначално новината за този дуел бе оповестена през вчерашния ден, само че през днешния ден, 24 часа по-късно, стана ясно, че срещата в последна сметка няма да се се състои.

Причина за това е една от множеството татуировки на някогашния футболен гамен на ЦСКА, която във Англия сметнаха за расистка.

" Щях да накаутирам това декоративно петле. Проблемът пристигна от телевизия DAZN, не от рапъра. Но това е ситуацията, да съм мислил преди време, само че нямаше с какво ", написа в профила си във Facebook Вакича.

Иначе става дума за надпис " White Power ". Самият боксьор разгласи пред " Спортната джунгла ", че това е знак на неговите вярвания в силата и мощта на спортиста.

" Нямам престъпно досие или проблем с полицията, свързани с расизъм. Сега разбирам по какъв начин татуировката може да бъде интерпретирана неверно, само че се дистанцирам от всички останали смисли като се изключи това, че съставлява моята мощ като играч ", гласи обръщението на Николов, който удостовери за анулацията на срещата.

Така за повторно български войник се прости с добра възмжоност поради съмнения в расизъм.

През 2019 година договорът на ММА звездата Георги Валетинов с " Белатор " бе преустановен поради подозрения, че той е бил част от агитката, която наскърбяваше футболистите на Англия на стадион " Васил Левски ".

29-годишната риалити звезда Оладжиде Олатунджи, както е рожденото име на KSI, има над 34 милиона почитатели в интернет. Той е родом от Уотфорд, откъдето е и боксовата суперзвезда Антъни Джошуа, а в професионалния бокс има 1 победа в 1 дуел - на 9 ноември 2019 година победи различен риалити воин в лицето на Лоугън Пол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР