Българският боксьор Иван Атанасов започна с победа участието си на

...
Българският боксьор Иван Атанасов започна с победа участието си на
Коментари Харесай

Иван Атанасов започна с победа на Световното за младежи

Българският боксьор Иван Атанасов стартира с победа присъединяване си на Световното състезание по бокс за младежи и девойки в Будапеща, Унгария.

Европейският първенец за юноши от Капошвар 2016 завоюва срещата си от първия кръг в кат. до 64 кг против японеца Сора Танака с 3:2 съдийски гласа (29:28, 29:28, 28:29, 28:29, 29:28). В спор за място на четвъртфиналите противник на Атанасов ще бъде французинът Али Галтие, който почиваше в първия кръг.

И двете български представителки при девойките през днешния ден отпаднаха от битката. При най-леките (до 48 кг) еврошампионката при девойките от София 2017 Мелек Закифова нямаше шанс при жребия и трябваше още на старта да се изправи против най-сериозната съперничка - международната шампионка от Индия Ниту. Българката не съумя да се оправи със мощната съперничка и мачът им бе преустановен в третия рунд.

Бронзовата медалистка от Евро 2018 Елина Георгиева изигра доста добър мач в кат. до 54 кг против състезателката от Беларус Даря Дзикава. След заключителния гонг обаче съдията на кръга подвигна ръката на нейната съперничка и българката завърши присъединяване си.

Утре на кръга в Будапеща за своя първи мач на Световното ще излезе и последната ни участничка Горяна Стоева. В кат. до 51 кг съперничка на европейската ни вицешампионка от т.г. ще е индийката Анамика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР