Българският боец Димитър Пенчев завоюва Европейския пояс на WAKO Pro

...
Българският боец Димитър Пенчев завоюва Европейския пояс на WAKO Pro
Коментари Харесай

Българин е европейски шампион по кикбокс

Българският войник Димитър Пенчев завоюва Европейския пояс на WAKO Pro в категория до 66,800 кг., написа Дарик. 

Това се случи на галавечер в испанския град Памплона, проведена от единствената приета кикбокс организация от IOC (международния олимпийски комитет) и от GAISF (Глобална асоциация на интернационалните спортни федерации) WAKO, посредством нейното професионално направление WAKO PRO.

Димитър Пенчев подвигна публиката на крайници в Двореца на културата и спорта във Варна.

Хайкик в главата на противника постави завършек на борбата още в първия рунд

Поканата бе непосредствено отправена от Президента на сръбската федерация по кикбокс Сърджан Бугарчич , който е и механически шеф на WAKO PRO към Председателя на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

Противник на нашия първенец бе испанеца Андони Иглесиас, който е някогашен Европейски първенец в по-леката категория 64,500кг. и сега нападна категорията на Пенчев до 66,800кг.

 

В ъгъла на нашия играч като секундант бе неговият татко Камен Пенчев, който е основен треньор на Семеен кодекс " Скорпион " гр. Плевен и някогашен Световен първенец по кикбокс в жанр лоу кик.

Мачът стартира много равностойно като и двамата състезатели си размениха по няколко точни удара. Във втория и в четвъртия рунд Митко направи нокдаун на съперника си и обърна мача в своя изгода. До края на срещата той определяше темпото на дуела и не позволи никакви неточности, съобщи topsport.bg.

Напълно справедливо след последния гонг със съдийско решение неговата ръка бе вдигната за победител .

Председателят на родната федерация също не скри своята наслада на връх рождения си ден.  Ето какво съобщи:

" Много съм благополучен, че тъкмо в този миг Митко подари на цяла България тази страхотна и заслужена победа. Той го заслужава откакто незаслужено бе отсечен на Световното състезание в Сараево. Момчето е същински гений и неоспорим любимец в тази категория и жанр. Познавам него и целият екип от Семеен кодекс " Скорпион " гр. Плевен, които през годините са се утвърдили като една от най-коравите школи по кикбокс. Специфичният им жанр на игра се познава и е тяхна запазена марка по целия свят. Поздравявам и неговия персонален треньор и татко - Световният първенец по кикбокс Камен Пенчев ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР