Българският бизнес ще има достъп до около 2 млрд. лева

...
Българският бизнес ще има достъп до около 2 млрд. лева
Коментари Харесай

Асен Василев: 2 млрд. лева кредити с ниски лихви за малките и средни предприятия

Българският бизнес ще има достъп до към 2 милиарда лв. заеми с по-ниски лихви за дребните и междинни предприятия, тъй че техните капиталови стратегии да не пострадат в миг на вдигащи се лихви. Това заяви финансовият министър Асен Василев в Министерския съвет на гала по подписването на финансово съглашение сред Европейска инвестиционна банка и ББР.

Подписването на това съглашение е още една стъпка в един дълъг път, по който Европейската капиталова банка и Европейския капиталов фонд в България вървят от много от дълго време, уточни Василев. Той напомни, че вид финансови принадлежности през 2013 година за първи път стигнаха в необятен аспект до бизнеса посредством " Джереми 1 " и " Джереми 2 ". По едната линия се предоставяха заеми, по които гаранцията се поемаше отчасти или съвсем изцяло от страната под някаква форма. По този метод компании без задоволително поръчителство и достъп до кредитиране по линия на " Джереми 2 ", компании, които имаха поръчителство, успяваха да получат заеми, уточни Асен Василев.

" В европейките стратегии са заложени над 600-700 млн. лева Заедно с ресурса, който би пристигнал от страна на комерсиалните банки, прави над 1,5 млрд.лева, които ще доближат до българския бизнес ", сподели Асен Василев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР