Българският баскетболен национал Александър Везенков продължава със страхотните си изяви

...
Българският баскетболен национал Александър Везенков продължава със страхотните си изяви
Коментари Харесай

Страхотен Везенков изведе Олимпиакос до втори пореден успех в Евролигата

Българският баскетболен национал Александър Везенков продължава със страхотните си изяви от началото на сезона за своя клубен Олимпиакос, като в мач от втория кръг на Евролигата той осъществя " дабъл-дабъл " за триумфа на гръцкия отбор над Жалгирис Каунас.

" Червено-белите " се постановиха над литовския отличник с 90:80 вкъщи, а Везенков стана най-полезен с 23 точки и 14 битки. Освен това българинът прибави две асистенции и две откраднати топки и приключи дуела с 83% успеваемост при стрелбата.

Мачът стартира мъчно за гранда от Пирея, който при започване на първата четвърт изостана със седем пункта при 2:9. До края на частта домакините стопиха пасива си и даже в един миг поеха водачеството, само че в последна сметка първите 10 минути завършиха при 21:18 в интерес на гостите от Литва.

Още по време на втората четвърт гърците обърнаха развоя на срещата в своя изгода, като на почивката към този момент водеха с 44:35.

До края на дуела Олимпиакос поддържаше задатъка си и справедливо стигна до втория си пореден триумф в шампионата.

Освен 23-те точки на Везенков Мустафа Фал приключи с 16, а Янулис Ларенцакис добави 15. За гостите от Жалгирис пък Игнас Браздейкис стана най-полезен със своите 21 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Фейсбук: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР