Българският ансамбъл за девойки спечели два бронзови медала на финалите

...
Българският ансамбъл за девойки спечели два бронзови медала на финалите
Коментари Харесай

Ансамбълът ни грабна два бронза от София къп

Българският отбор за девойки завоюва два бронзови медала на финалите на обособените уреди на интернационалния шампионат по художествена гимнастика "София къп ", който се организира в зала "София ".

Тимът в състав Моника Заркова, Маргарита Василева, Александра Кьосева, Жанина Георгиева, Карина Димитрова, Анелия Желязкова стана трети на финала с пет обръча с оценка 18.000 точки и трети на финала с пет ленти с 16.450 точки. Българките изиграха ужасно композицията си с обръчи, а на ленти позволиха някои неточности.

Старши треньор на отбора е Вяра Ваташка, а помощник-треньор Цветелина Найденова. За ансамбъла това е трети бронз от шампионата в София, защото българките заеха трето място и в многобоя през вчерашния ден. На пет обръча първенец стана Русия с 22.550 точки, а на второ място е Естония с 18.850. На пет ленти преди всичко е Унгария с 18.500 точки, пред Русия с 16.600, макар че рускините позволиха доста неточности.

По-късно през днешния ден са финалите на обособените уреди при девойките и при дамите с присъединяване на българките Стиляна Николова, Ева Брезалиева, Валерия Ватова, Катрин Цонева, Татяна Воложанина, Лъчезара Пекова и Вая Драганова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР