Българският ансамбъл по художествена гимнастика за девойки е лидер в

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика за девойки е лидер в
Коментари Харесай

Българският ансамбъл-девойки поведе в многобоя след първия поток на европейското

Българският отбор по художествена гимнастика за девойки е водач в класирането на европейското състезание след изиграването на половината съчетания.

Надпреварата се организира във Варна, а през днешния ден е първият спортен ден.

Момичетата на треньорите Вяра Ваташка и бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро Цветелина Найденова - Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова, получиха най-високи оценки за двете си съчетания.

Снимка: БФХГ

За композицията с 5 топки те получиха 38,250 точки, а за тази с 5 ленти - 27,200 точки. Така с общ резултат 65,450 точки те изпревариха ансамблите на Израел (63,175 точки) и Унгария (55,475 точки).

Крайното класиране в многобоя при ансамблите-девойки ще бъде ясно след изиграването на съчетанията във втория поток, в който са девойките от Грузия, Италия, Румъния, Швейцария, Финландия, Русия, Украйна, Словакия, Испания и Беларус.

Снимка: БФХГ

По-късно денем (9 юни) са и финалните на обособените уреди. Участие в тях ще вземат 8-те ансамбъла с най-високи оценки надлежно на 5 топки и 5 ленти. С положителното си показване българките имат действителния късмет да се борят за медалите.

Утре (10 юни) пред варненска аудитория ще се показват жени-индивидуално с обръч и топка. Боряна Калейн и Катрин Тасева са във втори поток, като присъединяване им ще стартира след 12:15 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР