Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели европейската титла във финала

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели европейската титла във финала
Коментари Харесай

Европейска титла за златните ни момичета

Българският отбор по художествена гимнастика завоюва европейската купа във финала на смесеното комбиниране на три топки и две въжета, заяви
 
Фантастичната ни петорка , която изживя доста спорни страсти по време на шампионата на Стария континент, получи най-голям резултат - 22.825 точки - на динамичната си и извънредно атрактивна комбинация и по този начин завоюва златото.
 
Симона Дянкова , Елена Бинева , Мадлен Радуканова , Лаура Траатс и Стефани Кирякова , която размени контузената Теодора Александрова демонстрираха забележителен темперамент, а при оповестяването на резултата страстите взеха връх и сълзи извършиха очите им.
 
След сложните мигове, които изживяха във втория спортен ден на Европейското, когато неточност им коства опцията се окичат с купата в многобоя и останаха с бронза, и след позволена неправилност във финала на пет обръча, оставила ги на място от медалите, грациите ни се подвигнаха и отвяха всички с безапелационно показване.
 
Среброто във финала на смесеното комбиниране завоюва златният медалист в многобоя и на пет обръча Италия с 22.350, а третото място след 20.350 взе Азербайджан .-->
 
Един от любимците Русия бе неуверен в този край, като се подреди седми. Момичетата на Ирина Винер имаха грешки, включително и апарат отвън терена.
 
Така равносметката за българския отбор от Европейското е бронз от многобоя и злато във финала на топки и въжета. В отборната конкуренция, гимнастичките на Весела Димитрова изиграха значима роля дружно с девойките (индивидуално) за извоюваното трето място.

Ето и цялостното класиране:
 
1. България - 22.825
 
2. Италия - 22.350
 
3. Азербайджан - 20.350
 
4. Беларус - 19.800
 
5. Украйна - 18.950
 
6. Испания - 18.800
 
7. Русия - 18.00
 
8. Финландия - 16.550
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР