Българският алпиец Алберт Попов призна, че решението за спирането на

...
Българският алпиец Алберт Попов призна, че решението за спирането на
Коментари Харесай

Алберт Попов: Това не бяха условия за състезание, радостното е, че не се получиха контузии

Българският алпиец Алберт Попов призна, че решението за прекъсването на слалома за Световната купа в Банско е било вярно, защото тежките атмосферни условия са създали пистата рискова за всички състезатели.

На спонтанна конференция след прекратяването на конкуренцията Попов разкри, че при неговото втурване е изгубил всякаква видимост още след втората врата и въпреки всичко изрази наслада, че нито един от неговите сътрудници не е получил контузия.

" Днес обстановката беше доста тежка. От елементи това можеше да бъде добре за мен, тъй като щях да карам начело във втория манш и може би щях да имам шансове даже за победа по-късно, което се случи преди седмица в Шамони, само че тогава успеха не е толкоз сладка. Яд ме е, че това се случи тъкмо пред българската аудитория, само че очевидно този сезон неделите са прокълнати. Позицията ми за втория манш не беше по никакъв начин неприятна. Както те ми взеха 3,5 секунди в първия манш, по този начин и аз можеше да го направя във втория. Но този терен крие заплаха от травми. Още от втората врата карахме без никаква видимост. Караше се на сляпо. Трябва да сме радостни, че нямаше травми ", показа Алберт.

" На старта всичко се вижда, очилата ти са чисти, само че след първата врата снегът полепва по тях и по-късно се кара на сляпо. Тогава е невероятно да караш на 100 %. Не знаеш къде се намираш. Прогнозата за през днешния ден бе, че ще почне да вали сред двата манша, само че и сами видяхте, че стартира по-рано. Няма какво да се лъжем, това не бяха условия за съревнование. Пистата беше супер готова, през вчерашния ден видяхме едно отлично съревнование, само че когато паднат толкоз температурите, дружно с водата, ситуацията е доста комплицирано. Видяхме, че всеки идващ приключва по отношение на номера си. Нямаше доста изненади през днешния ден ", добави още българинът.



Най-добрият ни играч в алпийските ски през последните години засегна още и необятно дискутираната тематика с високите температури през зимата, като беше безапелационен, че не се тормози за бъдещето на спорта.

" В предишното също е имало меки зими. Сигурен съм, че напълно скоро същинските зими ще се завърнат. Сега следват два старта в Северна Америка. От това, което знам, там си е същинска зима. Продължавам да се приготвям по същия метод, с цел да имам по-голям късмет за положителни резултати. Здравословно съм супер и по тази причина ме е гняв, че изискванията бяха такива. Знам, че мога да победя, само че просто не ми се отдава такава опция. Това, което можем да създадем аз и моят екип, е просто да стиснем зъби и да се фокусираме върху идващите стартове и да не мислим за отминалите неща. В Палисайдс предходната година ми се получи. Не бях стъпвал преди този момент на тази писта. Все още чакам моят треньор Ивайло Борисов да подреди вратите в някое съревнование, тъй че може би това ще се случи там. Нещата наподобяват добре ", съобщи 26-годишният играч

" Този сезон планирах да не излизам от топ 10. Интересното беше, че бях най неопитен за първия старт, само че това ми беше най-хубавото класиране. Имах проблем с напасването със ските. В последна сметка до момента в който караме, ските са част от тялото и би трябвало да ти оказват помощ, не да ти пречат ", продължи той.

Накрая българският скиор благодари на родната аудитория за поддръжката макар тежките условия, в които се организира днешния старт.

" Публиката през днешния ден беше страхотна. След последния борд започнах да ги слушам. Благодаря, че останаха, все пак ужасна време. Самият аз бях влажен до термо бельото и незабавно се прибраха да се преоблека. Благодаря на уредниците и на публиката, всички се оправиха отлично, просто не можем постоянно да се борим с метеорологичните условия ", приключи Алберт Попов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР