Българския волейболен шампион Марица (Пловдив) започва днес участието си в

...
Българския волейболен шампион Марица (Пловдив) започва днес участието си в
Коментари Харесай

Марица стартира в ШЛ с най-младия треньор

Българския волейболен първенец Марица (Пловдив) стартира през днешния ден присъединяване си в групите на Шампионската лига. Маричанки гостуват на първенеца на Полша Група Азоти Хемик (Полице), а дуелът е през днешния ден от 21:30 б.в. в зала Нето Арена в Шчечин.

Маричанки попаднаха в група Е на Шампионската лига, а в нея с изключение на Хемик (Полице) са още турският гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) и румънския КСМ Търговище (Търговище). Именно двата тима ще открият мачовете в групата в конфликт в Истанбул от 18:00 б.в.

Преди дуела с полякините маричанки победиха с 3:0 гейма като посетител Левски (София). Хемик също победи, само че като хазаин Белско-Бяла (Белско-Бяла) с 3:1 гейма.

В класирането в шампионата Марица е водач с цялостен актив от точки и без изгубен гейм след 7 изиграни срещи, а Хемик е трети с 14 точки след 6 изиграни мача.

Какво съобщи старши-треньорът на Марица Борислав Крачанов преди дуела – виж  тук .

Жълто-сините вземат участие в Шампионска лига, откакто завоюваха за осми следващ път шампионската купа в България, а Хемик също стана първенец за общо трети следващ път в полския волейболен хайлайф.

Двата тима се срещнаха и през сезон 2017-2018 в дебютното присъединяване на Марица в групите на Шампионската лига. Тогава маричанки изгубиха първия мач в Полша с 0:3, а в Пловдив маричанки бяха доста покрай първи триумф тогава в груповата фаза и изгубиха с 2:3 гейма.

Срещу полски тим Марица ще изиграе за трети пъти – на два пъти против Хемик и един път срещу ЛКС Комерскон (Лодз).

За втори следващ сезон треньорът на Марица Борислав Крачанов е най-младият треньор в Шампионска лига.

Това ще бъдe мач номер 53 за Марица в европейските клубни шампионати.

Двубоят ще бъде излъчен онлайн по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Старши-треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов за втора поредна година е най-младият треньор в груповата фаза на Шампионска лига. Крачанов е на 28 години и няма по-млад ментор от него.

През предишния сезон Крачанов още веднъж беше най-младият ментор в групите на Шампионската лига.

Марица има и едни от най-младите състезателки в шампионата – Ива Дудова, Маргарита Гунчева, Елена Коларова и Мария-Габриела Миличевич са на 16 години.

През този сезон най-младата картотекирана състезателка в груповата фаза на Шампионската лига е Мария Табакус от Волеро (Льо Кане), който е единствената състезателка родена през 2007-а година на 15 години.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР