Българския народ е мъдър и след 12-годишното еднолично управление в

...
Българския народ е мъдър и след 12-годишното еднолично управление в
Коментари Харесай

Карадайъ към Радев: Първите две политически сили влязоха в полето на популизма

Българския народ е умен и след 12-годишното еднолично ръководство в България основава една и съща конструкция на Народно събрание, без значение кой е първи и кой е втори, и не овластява никого със независимо болшинство, с цел да може да ръководи. Още тогава казахме, че следващите пети ненужни избори ще произведат сходна конструкция на Народно събрание, а през днешния ден това към този момент е реалност.

Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на консултациите при президента Румен Радев, съобщи БГНЕС.

Оттук нататък идва на напред във времето защо сме в това Народно събрание, тъй като хората имат доста проблеми. Ние обиколихме цяла България и в разговор с хората се опитахме да определим дневния ред на обществото, а точно - високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и несъответстващите приходи. Ние поехме ангажимент, че ние в случай че участваме в болшинството в Народно събрание, което да излъчи постоянен кабинет за решение на проблемите на хората, ние ще се опитаме дневния ред на хората да бъде дневен ред на политиците и възможния постоянен кабинет.

Ако желаеме да решаваме проблемите на хората, би трябвало по-правилно да си определим ролята като политици в структурата на обществото.

Въпреки петте избори, към момента има уроци да научаваме и не сме ги научили, добави Карадайъ. Лидерът на Движение за права и свободи добави, че след изборите има пропуснати 20 дни, в които е можело да се структурира болшинство в Народно събрание, което да може да излъчи постоянен кабинет. “Но ние следим, че първите две политически сили влязоха в полето популизма да дефинират едни законопроекти да се преглеждат, без да има явен индивид, който да носи отговорността за тези дейности ”, уточни водачът на Движение за права и свободи.

“В момента следим по-скоро изгубено време. Самите участници в политическия живот мъчно могат да надскочат персоналното и политическото его, всеки приказва за разговор, само че другите хора, употребяващи понятието разговор, схващат разнообразни неща. Ние от 2016 година настояваме за нормалност в политиката. В основата на възобновяване на нормалността е разговора. Безспорно това върви с отговорността към българските жители и обществото ”, безапелационен е той.

“Законодателната програмата, за която приказваме, през днешния ден и е в директна връзка с европейската ни интеграция и развиване, самите ние сме заложили една голяма част от тези закони като наши задания, само че за наличието и изхода от тези закони, никой отникъде нищо не ни постанова. Когато приказваме за самите промени, другите субекти на политическия терен схващат разнообразни неща, когато употребяват понятието " промени ”, акцентира той.

“3% недостиг за нас е постижимо, зависи в какъв период би трябвало да го реализираме и на каква цена ”, уточни Карадайъ.

“60 милиарда лева стоят в Брюксел и чакат да си напишем домашното по ПВУ. Ние към момента нямаме безапелационни позиции по избрани тематики, както и по ПВУ ”, посочи водачът на Движение за права и свободи.

Според него в предизборната акция е имало мото на хора, които настояват, че знаят по какъв начин, само че в действителност са потвърдили, че не знаят по какъв начин, също по този начин и хора, които са говорили за непоклатимост, само че тяхната " непоклатимост " е била 2 милиарда нов дълг на година.

Лидерът на Движение за права и свободи посочи, че към този момент не са част от болшинството поради метода и неналичието на разговор. “Този метод нас ни слага в естественото ни място, откакто не сме взели участие в тези диалози, да бъдем в съпротива ”, сподели още Карадайъ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР