Българския червен кръст продължава да набира средства на номер 1466

...
Българския червен кръст продължава да набира средства на номер 1466
Коментари Харесай

БЧК събира със SMS-и средства за над 2 500 000 души след земетресенията в Турция и Сирия

Българския червен кръст продължава да набира средства на номер 1466 в поддръжка на филантропичните действия, които се правят на терен в Турция и Сирия след земетресението при започване на февруари.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 659
Според данните на червенокръстката организация, жертвите от естественото злополучие са близо 50 000 души, а ранените са над 107 000. Турския червен полумесец дава топла храна в т.н полеви кухни или под формата на кетъринг, изясни Преслава Лилова, шеф Международно съдействие и стратегии, към Българския червен кръст.

„ За нас буди угриженост в дълготраен проект по отношение на оправянето с цялата обстановка на място и връщането на някакво равнище на нормалност в бита на хората е, че е голям броят на тези, които не престават да живеят в палатки. Една доста стряскаща цифра, от над 2 500 000, е това, което ние знаем като филантропична организация по линия на интернационалното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец. Не бих споделила, че виждаме в скоро време да има опция животът да е в спокойното си русло “.

Сметката за банкови дарения е оповестена на страницата на БЧК. Към този миг в помощ на популацията в Сирия са преведени над 1 360 000 лв., а за засегнатите от земетресението в Турция са преведени повече от 2 милиона и 40 000 лв. посредством Международната федерация на аления кръст и аления полумесец и посредством Международния комитет на Червения кръст - организация, която е ангажирана с обезпечаване на здравна помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР