Българските земеделците споделиха отчаянието си от неразбирането на проблемите им

...
Българските земеделците споделиха отчаянието си от неразбирането на проблемите им
Коментари Харесай

Атидже Вели: Правителството не разбира проблемите на българските земеделци, искаме мисия от ЕП

Българските земеделците споделиха отчаянието си от неразбирането на проблемите им от страна на държавното управление и неналичието на подкрепяне за бранша.

Това заяви госпожа Атидже Вели, евродепутат в групата ДПД/“Обнови Европа“.
 Атидже Вели101
Тя уточни, че в четвъртък сутринта е имала работна среща с представители на българските животновъди в Европейския парламент.

Заедно с сътрудника ми Улрике Мюлер, координатор на „Обнови Европа“ в Комисията по земеделие, обсъдихме задълбочаващите се проблеми в бранш отглеждане на животни, уточни госпожа Вели.
 Атидже Вели100
Тя акцентира, че за жалост, ограниченията и инструментите, които бяха признати на европейско равнище, към момента не са достигнали до фермерите в България. „Не може да си позволим закъснение. Секторът е пред колапс. Ние от „Обнови Европа“, ще настояваме Комисията по земеделие в Европейския парламент да провежда задача до България допустимо най-скоро“, съобщи госпожа Вели.

За парламентарната група е изключително значимо да се увери, че опциите и подпомагането, които Европейски Съюз дава, стигат до нуждаещите се земеделци и че това се случва навреме, акцентира евродепутатът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР