Българските юноши и кадети спечелиха над 20 медала, 5 от

...
Българските юноши и кадети спечелиха над 20 медала, 5 от
Коментари Харесай

Българските таекуондисти с 20 медала от първия ден на турнира София Оупън 2018


Българските юноши и кадети завоюваха над 20 медала, 5 от които златни, в първия ден на интернационалния шампионат по таекуондо от категория G1 София Оупън 2018.

Със злато бяха отличени Стефан Стаменов, Любомир Богданов, както и европейският първенец при кадетите и златен медалист от София Оупън 2017 Даниел Ладжев.

В първия ден от шампионата стартираха близо 800 юноши и кадети от над 46 страни, като България взе присъединяване със 70 младежи от общо 19 клуба от цялата страна. Днес дуелите са в категориите мъже и дами, където очакванията са ориентирани към Митко Джоржджев, който продължава напред в шампионата след победа над Димитриос Парастатидис от Гърция. Победа в първите дуели реализира и Йордан Колев.

Турнирът ‘Sofia Open’, който се организира към този момент 5 години, предходната година получи влиятелната категория G1 и събра международния хайлайф в този военен спорт този уикенд в столичната зала „ Асикс Арена “.

Турнирите от категория G1 са измежду най-авторитетните спортни изяви по таекуондо, имат най-голям сан и носят точки за класиране на състезателите в международната и Олимпийската класации. По тази причина, те са и най-посещавани от таекуондистите от всички континенти и категории. Мероприятието се провежда от Таекуондо клуб „ Рамус “ взаимно с Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР