Българските ВВС отбелязват своя празник. Днес се навършват 105 години

...
Българските ВВС отбелязват своя празник. Днес се навършват 105 години
Коментари Харесай

Българските ВВС стават на 105 години

Българските Военновъздушни сили означават своя празник. Днес се навършват 105 години от основаването на този жанр войски у нас. Годишнината ще бъде маркирана на разнообразни места с редица събития, проведени главно от Министерството на защитата.

Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов, както и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев ще вземат участие в тържественото отбелязване на Празника на авиацията и Военновъздушните сили. Те ще участват от 10:00 ч. на тържествения обред по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца на площад " Народно заседание " в София. В него ще вземат участие също командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков, офицери, сержанти, бойци и цивилни чиновници от Военновъздушни сили, ветерани от военната ни авиация.

В знак на благодарност към българските военни летци в 10:00 ч. военнослужещи от Военновъздушните сили ще поднесат венци и цветя в Алеята на летците в Централните софийски гробища, както и пред паметника на починалите летци в квартал " Иван Вазов " в столицата.

В 11:30 ч. в спектакъл " Българска войска " ще стартира тържественото събрание-концерт за отбелязването на 105-та годишнина от основаването на българските Военновъздушни сили. Министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков ще наградят военнослужещи и цивилни от състава на Военновъздушните сили, отличили се с висок професионализъм при осъществяване на дилемите си.

По мотив празника в авиобаза Враждебна е проведен Ден на отворените порти. От 10:00 ч. гостите на ще могат да прегледат самолети на военната транспортна авиация.

На този празничен ден Музеят на авиацията в Крумово (филиал на Националния военноисторически музей) ще работи с вход свободен. Посетителите ще могат да прегледат външната и вътрешната експозиция на музея, ще имат достъп до кабината на аероплан МиГ-21 бис, а в салона на пътническия аероплан Ан-24 ще бъде показан филм за историята на българската авиация. За дребните посетители на музея е планувана игра " Летец-откривател ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР