Българските войници не могат да бъдат пушечно месо в експериментите,

...
Българските войници не могат да бъдат пушечно месо в експериментите,
Коментари Харесай

Каракачанов: Армията има готовност да отговори на евентуален бежански натиск след удара в Сирия

" Българските бойци не могат да бъдат пушечно месо в опитите, които стават в Близкия Изток и няма да бъдат, най-малко до момента в който аз съм министър. " Това съобщи във Велико Тръново министърът на защитата Красимир Каракачанов във връзка турския удар в Сирия. " Отказали сме да изпратим войски в Сирия, парадокс е в този момент да изпращаме поради този спор ", добави той.

" Може би ще се наложи, в случай че се ускори емиграционния напън, още веднъж да използваме армията за отбрана на границата. Имаме плановете, взаимоотношението с гранична полиция е доста тясно. Знаете, че до лятото на тази година имаше наши подразделения, които участваха в защитата на границата и сме подготвени при нужда още веднъж да ги изпратим и да не допуснем България да бъде наводнена ", сподели военния министър.

Той акцентира, че все още сходна опасност няма.

" Наблюдаваме обстановката и в Гърция, там където има лагери наоколо до нашата граница, следим придвижването на турска територия и още преди да се образуват сходни маси, които да тръгнат към България, ние ще ги установим и ще вземем нужните ограничения ", съобщи Каракачанов.

Министърът сподели, че заканата на Ердоган да наводни с бежанци Европейски Съюз, е мотив за основателно терзание.

" З милиона незаконни емигранти в Турция не са за подценяване. Една немалка част от тези незаконни емигранти са с радикални ислямистки убеждения. Притеснява ме, че този спор, който стартира и се разгаря още веднъж, няма да успокои обстановката в Сирия, а още веднъж ще я възпламени. И че затворените и следени от кюрдските сили лагери с джихадисти, могат да спрат да се охраняват и тези хора да тръгнат към Европа ", изясни Каракачанов и увери, че са взети ограничения и все още няма придвижване по направление на България. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР