Българските волейболисти Иван Колев и Владислав Иванов и техният Ница

...
Българските волейболисти Иван Колев и Владислав Иванов и техният Ница
Коментари Харесай

Колев, Иванов и Ница завършиха със загуба редовния сезон във Франция, но с шанс за плейофите

Българските волейболисти Иван Колев и Владислав Иванов и техният Ница приключиха със загуба постоянния сезон във френската Лига А. Ница падна като посетител на последния в класирането Тулуза с 1:3 (20:25, 22:25, 25:22, 18:25) в среща от последния 22-и кръг, играна късно нощес.

Иван Колев игра цялостен мач за гостите и приключи с 10 точки (2 блока, 1 ас, 33% успеваемост в офанзива и 32% съвършено посрещане). Либерото на България Владислав Иванов се показа доста добре и завърши с 64% положително и 57% съвършено посрещане . Над всички за Ница бе украинският диагонал Васил Тупчий със страхотните 26 точки (2 блока и 57% успеваемост в атака), само че и неговите старания не помогнаха за триумф. За домакините от Тулуза Лука Башич осъществя 19 точки (1 блок, 1 ас, 57% успеваемост в офанзива и 32% съвършено посрещане), а канадецът Райън Никифор добави още 15 точки (2 блока и 43% успеваемост в атака) за успеха.

По този метод Ница приключи на 9-о място в крайното класиране с 25 точки след 8 победи и 14 точки. Въпреки това, тимът съвсем несъмнено ще играе в плейофите на шампионата. Причината за това е наказването за нарушение на финансовия феърплей от страна на грандът Пари Волей, който приключи на 3-о място с 15 победи, 7 загуби и 43 точки. В момента парижани апелират наказването си, само че по всяка евентуално ще ги спрат за плейофите и всички тимове след тях в таблицата ще се качат с едно място, в това число и Ница. Така Колев, Иванов и съотборниците им ще играят в 1/4-финалните плейофи против спечелилия в постоянния сезон Тур, с националът Светослав Гоцев в състава си. На 1/4-финалите ще се играе до 3 победи от 5 мача, като първите две срещи са отсрочени за 7 и 8 април (събота и неделя) в Тур.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР