Българските Военновъздушни сили придобиха система за гласови комуникации при управление

...
Българските Военновъздушни сили придобиха система за гласови комуникации при управление
Коментари Харесай

ВВС се сдобиха с нова комуникационна система

Българските Военновъздушни сили получиха система за гласови връзки при ръководство на въздушни интервенции , оповестиха от министерството на защитата.

С приемането на високотехнологичното съоръжение приключва първият стадий от плана за придобиване от Военновъздушни сили на информационна система за командване и ръководство по стандартите на НАТО. Проектът се извършва по Програмата на НАТО за вложения в сигурността.

Новопридобитата система за гласови връзки ще развие качествата на българските Военновъздушни сили за командване и ръководство при носенето на дежурство в интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита (ПВО и ПРО), както и при провеждането на взаимни учения и интервенции по защита на въздушното пространство в съдействие с военновъздушните сили на страни-членки на НАТО.

Направена бе и проява на новите качества в системата за командване и ръководство на Военновъздушни сили при полети на военната авиация и носене на дежурство в интегрираната система за Противовъздушна отбрана и ПРО на НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР