Българските Военноморски сили (ВМС) обезвредиха плаваща морска мина в района

...
Българските Военноморски сили (ВМС) обезвредиха плаваща морска мина в района
Коментари Харесай

Морска мина е обезвредена край Камчия

Българските Военноморски сили (ВМС) обезвредиха плаваща морска мина в региона на Камчия. Сигналът за нея е получен в четвъртък от търговски транспортен съд. Мината е видяна на 27 морски благи източно от устието на река Камчия.

" След осъществени калкулации от специалисти в Щаба на Военноморски сили (скорост на вятър и морско течение) в 15.30 ч. са вдигнати дежурният вертолет " Пантер " от морската вертолетна авиобаза " Чайка " и дежурният транспортен съд - базов миночистач " Прибой " от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби. В 17.35 ч. екипажът на вертолета открива мината и предава координатите на гранично-полицейския транспортен съд " Каварна ", оповестяват от Военноморски сили.



До мястото отима и бързоходен катер. Военните експерти класифицират мината като котвена, вид „ Ям “, приведена в бойно състояние. В 20.50 ч. мината е унищожена с следен гърмеж от групата водолази-взривчици.



" Военноморските сили не престават да поддържат подготвеност за проучване и противоминни дейности, с цел да обезпечат свободното мореплаване в българските морски пространства ", твърдят от Военноморски сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР