Българските военни водолази за първи път проведоха самостоятелни спускания до

...
Българските военни водолази за първи път проведоха самостоятелни спускания до
Коментари Харесай

Военни водолази за първи път проведоха самостоятелни спускания с изкуствени хелиево-кислородни дихателни смеси

Българските военни водолази за първи път организираха независими спускания до 72 метра дълбочина, в действителни морски условия, с потребление на изкуствени хелиево-кислородни дихателни смеси.

Спускането е част от процеса по валидиране на нови декомпресионни таблици — схемите, по които става потапянето и изплаването, с цел да нямат водолазите здравословни проблеми.

Плаването на водолазите със избавителния транспортен съд „ Протео “ е значима част от плана за повишение на боеспособността на военния флот за подводни интервенции. Освен водолази от дивизион кораби със спомагателно предопределение, в спусканията вземат участие и водолази от дивизион противоминни кораби и морската вертолетна авиобаза.

В обезпечаването на спусканията вземат участие водолази от Центъра за подготовка на водолази и бордни спасители от Военноморски сили и лекари от Военномедицинска академия. Спусканията в действителни морски условия бяха предшествани от голям брой дълбоководни спускания в имитационни хипербарни условия, в барокамерата на избавителен транспортен съд “Протео ”, в това число до пределната дълбочина от 100 метра.

Снимки: Военноморски сили







Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР