Българските военни пилоти летят на ръба на прекъсването, след преминаването

...
Българските военни пилоти летят на ръба на прекъсването, след преминаването
Коментари Харесай

Военните пилоти летя на ръба на прекъсването, обяви зам.-командир на авиацията

Българските военни водачи летят на ръба на спирането, след прекосяването на който би трябвало да преминат през ново образование, сподели през днешния ден по Нова телевизия заместник-командира на Военновъздушните сили (ВВС) бригаден военачалник Петьо Мирчев. Той добави, че е стремежът е водачи с по-малко опит да са в екип с по-опитни.

Генерал Мирчев не се съгласи с концепцията за понижаване на броя на водачите, защото няма техника, на която могат да летят. " Авиационна техника може да се закупи, само че подготовката изисква години ", е неговият мотив.

По мотив злополуката с хеликоптера Ми-17 от понеделник, при която починаха двама военни, бригаден военачалник Мирчев сподели, че към момента аргументите за случая не са известни. " Назначена е комисия от Военна полиция и задачата й е да се открият аргументите за случая. Двете най-вероятни версии са или механически проблем, обвързван с опашния винт, или позволена неточност от страна на водачите. Засега обаче всичко е в областта на догадките ", добави той.

По думите на бригадния военачалник при полет никой не може да подсигурява, че в даден миг няма да се случи нещо ненадейно. " Това обаче не значи, че машината не е била механически поддържана ", посочи той. " Професията на водача е рискова и всеки един от тях знае това ", съобщи бригаден военачалник Петьо Мирчев.

Заместник-командирът на Военновъздушни сили разгласи, че не желае да разяснява мненията на политиците за армията. " Виновни няма, единствено пострадали. За страдание ние сме пострадалите. Реформи доста, армията е една от най-реформираните. Стратегии доста, трансформации, реорганизации, а резултат няма ", разяснява бригаден военачалник Мирчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР