Българските власти успяха да върнат у нас бебе, изоставено в

...
Българските власти успяха да върнат у нас бебе, изоставено в
Коментари Харесай

Българските власти върнаха у нас бебе, изоставено от майка си в Косово

Българските управляващи съумяха да върнат у нас бебе, изоставено в Косово от майка си. 

За задачата старания положиха три български институции, оповестиха от Държавната организация за протекция на детето. Тя, Министерството на външните работи и Агенцията за обществено подкрепяне обединиха усилия по случая с косовските си сътрудници.

Бебето е изоставено от майката още при раждането. От тогава до през днешния ден е отглеждано в косовско приемно семейство. Държавната организация за протекция на детето извървя процедурата по връщане на детето, а социални работници с поддръжката на интернационалната организация А “21 “ са го транспортирали до страната ни. 

Бебето ще бъде настанено в приемно семейство и включено в процедура по осиновяване.

„ При всеки сигнал за дете в чужбина, изпаднало в риск, ние реагираме неотложно и в съгласуваност с останалите способени институции подхващаме незабавни ограничения то да бъде предпазено и допустимо най-бързо върнато в България ", сподели доктор Елеонора Лилова, ръководител на ДАЗД.

Само за първото шестмесечие на 2022 година специалисти от ДАЗД работят по 34 случаи с интернационален темперамент. Те обгръщат 47 деца, 6 от които са били върнати у нас. 5 от случаите са свързани с трафик, съобщи Нова тв.

От началото на 2022 година до месец юни на Националната телефонна линия за деца 111 116 са регистрирани два сигнала за деца, жертви на трафик. А за предходната година организацията е координирала налагането на спешна протекция за 27 деца, станали жертва на трафик за полова, трудова употреба или са изоставени от техните родители или близки в чужбина. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР