Българските власти експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието

...
Българските власти експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието
Коментари Харесай

България експулсира настоятеля на Руската църква в София, Посолството с остра реакция

Българските управляващи експулсират от страната архимандрит Васиан, настоятел на подворието на Руската православна черква в София и двама чиновници на светата обител. Това заяви ТАСС, базирайки се на информация на съветското посолство у нас.

" Българските управляващи смятат отец Васиан за опасност за националната сигурност ", показват съветските дипломати. От съветското посолство в България излязоха с остра реакция. Ето какво гласи тя:

" На 21 септември т.г българските управляващи започнаха груби, фрапантни дейности за експулсиране на настоятеля на Подворието на Руската православна черква в София архимандрит Васиан и двама чиновници на църквата " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ".Възмутени сме от обстоятелството и формата на взетото от българската страна решение. Очевидно е, че настоящето управление на България си е сложило задачата да унищожи освен обществено-политическите, културните и филантропичните връзки сред нашите страни, само че и да скъса връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби съветския и българския нации един против различен.

Особено показателно е, че тази стъпка беше направена на празника Рождество на Пресвета Богородица – заветен и чист ден за вярващите на Руската православна черква. Подчертаваме, че отговорността за стремглавата деградация на двустранното взаимоотношение лежи напълно върху българската страна ", се споделя в позицията на посолството, която е оповестена на страницата им във Facebook, написа БГНЕС.

Преди дни стана ясно, че Васиан Змеев, дружно с трима съветски дипломати са били изгонени отвластите в Северна Македония поради данни, че са съветски шпиони.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР