Българските туристи са сред първите, които ще стъпят в Гърция,

...
Българските туристи са сред първите, които ще стъпят в Гърция,
Коментари Харесай

Гръцкият министър на туризма с най-добрата новина за всички българи

Българските туристи са измежду първите, които ще стъпят в Гърция, поради положителните епидемиологични индикатори на страната, дружно с туристите от Германия и балтийските страни. Това заяви министърът на туризма в Гърция Харис Теохарис на формален брифинг на гръцкото държавно управление, написа Труд.

Рестартирането на гръцкият туризъм ще стане на два стадия. Първият се отнася до вътрешния туризъм, а вторият за отваряне граници за гости от чужбина.

Около 20 страни ще изпратят туристи в Гърция при първата вълна, като от министерството подчертаха, че критериите, по които ще бъдат оценени, са пътният достъп, междинното разстояние по въздух и емигрантските общности.

Първите страни, които ще изпратят туристи от 15 юни, са: Кипър, Израел, Китай, Япония, Австралия, Норвегия, Дания, Австрия, България, Сърбия, Румъния, Албания, Северна Македония, Босна и Херцеговина. Полша, Унгария, Словакия и Чехия.

Втората вълна, която ще стартира на 1 юли, ще докара гости от други страни, като се изключи тези с негативни епидемиологични характерности.

Министърът на туризма Харис Теохарис акцентира, че евентуалните гости в Гърция няма да бъдат задължени да си вършат тест за ковид в страната си, нито ще бъдат сложени под карантина в Гърция, само че въпреки всичко ще се вземат медицински проби при идване за всички на място.

Министерството акцентира, че ще поддържа водолазен туризъм и яхтингът, които започват на 25 май. Една седмица по-късно, на 1 юни, отварят целогодишните хотели, както и къмпингите. Сезонните хотели ще се отворят на 15 юни, което значи, че ще бъдат подготвени да посрещнат гости от чужбина, когато се отвори границата.

Постепенно до края на май се възвръщат полетите с някои огромни европейски дестинации (Мюнхен, Цюрих, Франкфурт, Женева) с ниска периодичност, както и увеличение трафика на полетите до Брюксел.

От 15 юни се освобождават и други полети до и от летището „ Ел. Венизелос “ в Атина, само че единствено за страни с положителни епидемиологични критерии. От 1 юли започват полетите от чужбина и до други летища в Гърция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР