Българските страхове, че новата студена война може да прерасне в

...
Българските страхове, че новата студена война може да прерасне в
Коментари Харесай

„Афис”: Кризата в Сирия изостря българските страхове

Българските страхове, че новата студена война може да прерасне в гореща, се изострят.
 
Повече от половината (55%) от пълнолетните жители са на мнение, че напрежението сред Запада и Русия през идните месеци ще продължи да нараства, демонстрират данните от последното национално представително проучване на Агенция „ Афис “ . На противоположното мнение - че ще спадне, са едвам 17%. Още 30% считат, че градусът на напрежението ще се резервира на настоящето равнище.

 
 графика Афис

На въпроса „ Кой, съгласно Вас, се стреми към сходен спор “, 44% дават отговор, че „ основно Западът “ желае утежняване на ситуацията . Само 5% дават противоположния отговор - „ основно Русия “.

 
 графика Афис

Политическият и медийният спор у нас протичат в правата сред отговорите само на въпроса - би трябвало ли България да вземе страна в противоборството на международните сили . Този спор е затворен в паниките на едвам 11% от българските жители и не се приближава даже и на половин крачка до преобладаващите публични страхове и настроения, означават социолозите от „ Афис ”.
 


Промяна в електоралните настройки няма. Готовността за гласоподаване за обособените партии и обединения се резервира на досегашните равнища , регистрират още специалистите след разбор на допитването. Геополитическата рецесия обаче оказва мощно въздействие на доверието в някои съществени институции и водещи политически водачи.
 
 графика Афис

Рязък спад на доверието се записва по отношение на Европейския съюз и Българската войска, растеж има в доверието към президентската институция. Като най-адекватна и близка до позицията на болшинството от хората се възприема позицията на трима от политическите водачи - Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Волен Сидеров . Доверието във всички останали политически водачи спада, показват анализаторите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР