Българските спецслужби трябва да бъда стабилизирани и да работят ефективно,

...
Българските спецслужби трябва да бъда стабилизирани и да работят ефективно,
Коментари Харесай

ДБ: Спецслужбите докладваха, че не се очаква мащабен конфликт в Украйна

Българските спецслужби би трябвало да бъда нормализирани и да работят дейно, обявиха от " Демократична България”.

Коалицията, която е част от ръководството, обаче се тормози, че службите не разполагат с надеждна информация и това затруднява държавното управление да работи оптимално добре.

Според съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов обстановката в Украйна е била подценена. Той цитира част от изводите, които спецслужбите са показали по време на закритото съвещание в Народното събрание преди седмици:

" Нашите прогнози са, че в кратковременен проект не следва да се чака огромен боен спор...Мащабна съветска атака против Украйна е нереалистична в идващите месеци...Пълномащабен боен спор не следва да се чака. И на последно място - една от службите съобщи, че не споделя оценките за огромна бежанска вълна ".

Атанасов разяснява, че това слага доста въпроси, като този дали българските служби са неспособни и не разполагат с надеждни източници на информация или това, което са отчели пред Народното събрание, е било подвеждащо.

" Очакваме смяна в интензивността на работа на нашите служби и още веднъж дублирам, че по реда на парламентарния надзор от Демократична България ще създадем всичко належащо да изясним какви са качествата на службите и дали в действителност те могат обезпечават висшето държавно управление с надеждна информация ", сподели Атанасов.

Той добави, че обединението няма желание да разклаща службите и да желае оставки - най-малко към този момент.

Демократична България от месеци упорстват за преразглеждане на назначенията по върховете на службите. По време на двете служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев, бяха заменени всички шефове на служби.

Преди ден Радев отхвърли рецензиите към службите и даде да се разбере, че

От “Продължаваме Промяната “ също на няколко пъти оцениха високо работата на службите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР