Българските служби са пробити. В тях има хора, които не

...
Българските служби са пробити. В тях има хора, които не
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Българските служби са пробити

Българските служби са пробити. В тях има хора, които не работят за България. Това сподели депутатът от " Демократична България " Иво Мирчев.

" Руското разузнаване, без значение дали е съветското - разузнаване, което не работи за българския интерес, непознати сили са стигнали до върховете на страната. Има подвластни хора във върховете на страната. Въобще не имам предвид президента. Хора, от които зависят доста неща в страната, са подвластни и са били в контакт с тези служби ", сподели Мирчев пред Българска национална телевизия.

По думите му ДАНС е минимум проблематична. Най-проблемни са Държавна организация " Разузнаване " и Военното разузнаване. Като образец за пробива даде " Капитан Андреево ", където е имало сигнали за контрабанда, а службите нищо не вършат.

Заяви, че в случай че Демократична България са в ръководството, ще упорстват за безапелационна промяна в тези служби.

Прокуратурата в Бългаия също не работи за българския интерес, а работи с цел да обслужва интереса на избрана група хора, сподели Мирчев. Той ги назова " хора от подземния свят, които имат избрани ползи ". Заяви, че няма доверие на прокуратурата и даде образец, че когато даден случай влезе в прокуратурата, се потулва или виновникът се вика и се предизвестява да прави каквото му кажат и " го държат на трупчета, с цел да не бъде наказан ".

" Такива случаи има доста - те се трансформират в едни политици зомбита или висши държавници зомбита на ръчно ръководство от прокуратурата ", сподели Мирчев.

По думите му няма прецизен миг да изгониш съветски дипломати. Сигнали има години обратно. Дали е рано или късно за изгонването, какви доказателства има и кой ще ни ги покаже - значимото е, че държавното управление и Кирил Петков направи нещо, което е трябвало да създадат други държавни управления, сподели той.

Според него е социална загадка, че съветските дипломати в огромната част се занимават с разследваща активност и правят неща, които не са в полза на България.

" Те бяха изгонени за дейности против ползите на България, което са общоприети процедури. Не се е случило нещо толкоз невиждано ", сподели Мирчев и подсети, че в ДАНС беше хваната цяла клетка на съветското разузнаване.

Депутатът от Демократична България прикани и за работещи регулатори, като сподели, че Комисия за защита на конкуренцията също не работи, тъй като " няколко души там не обслужват националния интерес, а тесни корпоративни ползи ". В тази връзка Мирчев посочи, че през днешния ден в среднощ хората към този момент ще могат да видят отстъпката си от 25 стотинки за литър гориво на бензиностанциите.

По отношение на договарянията за нов кабинет сподели, че Демократична България нямат разлики при целите - битката с инфлацията, еврозоната и Шенген. За геополитическата самостоятелност за България нямат несъгласия с Българска социалистическа партия. Заяви обаче, че е комплицирано да седнат дружно с Българска социалистическа партия на една маса за договаряния за общо ръководство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР