Българските служби са имали оперативна информация за заловената с 23-ма

...
Българските служби са имали оперативна информация за заловената с 23-ма
Коментари Харесай

Демерджиев: 500 души на ден опитват да влязат нелегално в България

Българските служби са имали оперативна информация за хванатата с 23-ма мигранти кола за спешна помощ в пловдивското село Труд, към момента няма информация какви обвинявания ще бъдат повдигнати на трафикантите на мигранти. Това съобщи в Белица министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който взе участие в празнична работа в актуализирания храм „ Свети великомъченик Георги “. Натискът на българо-турската граница се е нараснал с близо 50 % от началото на годината, само че болшинството от опитите за незаконно прекосяване са осуетени, добави министър Демерджиев.

С изключително внимание се следят колите със специфичен режим на деяние, които се употребяват за превозване на мигрантите. Има значително изоставени и даже нерегистрирани коли за спешна помощ, сподели вътрешният министър:

„ По отношение на тази кола за спешна помощ с изключение на оперативната информация, хората вътре са били задоволително доста, с цел да създадат усещане и за злощастие на ръководещите колата за спешна помощ са се озовали в селото тъкмо пред полицейския сектор, което доста ни е улеснило “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР