Българските служби са имали оперативна информация за заловената с 23-ма

...
Българските служби са имали оперативна информация за заловената с 23-ма
Коментари Харесай

Демерджиев: По 500 души на ден напират да влязат в България нелегално

Българските служби са имали оперативна информация за хванатата с 23-ма мигранти кола за спешна помощ в пловдивското село Труд, към момента няма информация какви обвинявания ще бъдат повдигнати на трафикантите на мигранти. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.
" Натискът на българо-турската граница се е нараснал с близо 50 % от началото на годината, само че болшинството от опитите за незаконно прекосяване са осуетени ", добави министър Демерджиев. С изключително внимание се следят колите със специфичен режим на деяние, които се употребяват за превозване на мигрантите. Има значително изоставени и даже нерегистрирани коли за спешна помощ, сподели вътрешният министър:
" По отношение на тази кола за спешна помощ с изключение на оперативната информация, хората вътре са били задоволително доста, с цел да създадат усещане и за злощастие на ръководещите колата за спешна помощ са се озовали в селото тъкмо пред полицейския сектор, което доста ни е улеснило ".
Увеличеният миграционен напън на българо-турската граница и ограничение на каналджийството на наша територия министър Демерджиев разяснява по този начин: " Средните данни сега са по към 500 индивида дневно. От началото на годината натискът се е нараснал с малко над 40%. Заловените са с над 45% по-малко. Това значи, че на границата се пропущат по-малко хора, макар че опитите нарастват и то нарастват лавинообразно ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР