Българските щангисти Валентин Генчев и Диан Пампорджиев завършиха съответно на

...
Българските щангисти Валентин Генчев и Диан Пампорджиев завършиха съответно на
Коментари Харесай

Валентин Генчев и Диан Пампорджиев останаха далеч от медалите на европейското по вдигане на тежести в София

Българските щангисти Валентин Генчев и Диан Пампорджиев приключиха надлежно на 8-о и 10-о място в категория до 67 кг при мъжете на европейското състезание по повдигане на тежести в София.

За страдание, двамата родни представители останаха надалеч от борбата за медалите, като Генчев беше този, който се показа по-добре. Тежкоатлетът от Стара Загора завърши със 130 кг в изхвърлянето и 160 кг в изтласкването, с цел да събере дуел от 290 кг, който му отреди 8-ата позиция.

В същото време лекуващият контузия в ръката Диан Пампорджиев се оправи със 125 кг в първото придвижване и 153 кг във второто, с което зае 10-ото място в подреждането.



Европейски първенец стана арменеца Гор Сахакян, който стартира със 140 кг в изхвърлянето, само че по-късно в изтласкването още в първия си опит преодоля 171 кг, които му бяха изцяло задоволителни за дуел от 311 кг и златния орден в надпреварата.

Второто място остана за турчина Каан Кахриман с 310 кг (142 кг + 168 кг), а бронзът заслужи неговият съотечественик Ферди Хардал с 304 кг (135 + 169 кг).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР