Българските щангисти ще могат да участват на Олимпиадата в Париж.

...
Българските щангисти ще могат да участват на Олимпиадата в Париж.
Коментари Харесай

Пускат щангистите в Париж

Българските щангисти ще могат да вземат участие на Олимпиадата в Париж. Изявите им на най-големия състезателен конгрес бяха под въпрос поради отговорности към Международната федерация. Става въпрос за $36 600, които родната централа дължи от Европейското състезание в София през февруари. Парите са за антидопингови такси, които са събирани от всеки участник в " Арена София ". Те по този начин и не бяха платени, тъй като Национална агенция за приходите и други контрагенти запорираха сметката на БФВТ, а по-късно касата бе изпразнена поради други отговорности.
От спортното министерство оповестиха, че този проблем ще бъде позволен. Подробности ще бъдат оповестени в допълнение. Вероятно става въпрос за спонсор, който ще покрие въпросната сума. БФВТ има период до на следващия ден да я заплати.
За Олимпиадата България е с трима щангисти - Карлос Насар (89 кг), Божидар Андреев (73) и Иван Димов (61). Те ще бъдат изцяло обезпечени, защото нормативната уредба на ММС разрешава целево финансиране на състезатели с визи.
Федерацията продължава да няма контракт за финансиране. Причината са отговорности на централата към Национална агенция за приходите и ММС.
" На този стадий не са изплатени и средства в размер на 108 639 лева по съглашение за разсрочено заплащане с ММС, както и 4401,31 лева за наеми и консумативи. След инспекция е открита неусвоена сума в размер на 86 000 лева, която също следва да бъде възобновена ", оповестиха от министерството.
Заради проблемите федерацията не съумя да изпрати тим на Световното за кадети в Лима, Перу, идната седмица. Неизвестен спонсор обаче подари 35 479 лева и четирима българи отпътуват за Южна Америка. Те са от клуб " Херкулес " - София и с персонален треньор Кристияна Колева. С първи поръчки са Исус Кирилов (49 кг) и Нино Симеонов (55).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР