Българските състезателки спечелиха три медала на финалите на отделните уреди

...
Българските състезателки спечелиха три медала на финалите на отделните уреди
Коментари Харесай

Три медала за българските гимнастички в Тарту

Българските състезателки завоюваха три медала на финалите на обособените уреди при дамите на интернационалния шампионат по художествена гимнастика в Тарту (Естония). Така оценките за България от конкуренцията са общо седем (четири сребърни и три бронзови), откакто при девойките по-рано през днешния ден националките завоюваха още четири медала.

При дамите Вая Драганова взе сребро на бухалки и бронз на финала на лента, а на обръч позволи неточност и остана на шесто място със 17.200 точки. За осъществяванията си на бухалки българката получи 18.850 точки, на лента беше оценена с 16.400. Другата националка Лъчезара Пекова завоюва бронзов орден на топка, откакто изигра мощно композицията си и има 17.450. На бухалки и лента победителка стана гъркинята Елени Келадити надлежно с 20.350 и 17.150 точки. Първа на топка е Ева Меленчук (Украйна) с оценка 19.000 точки, а на обръч победи Карина Кузнецова (Русия) с 21.500.

По-рано през днешния ден българката Катрин Цонева завоюва три сребърни медала на финалите на обособените уреди при девойките. Цонева, която през вчерашния ден приключи на шесто място в многобоя, стана втора на финалите на въже, топка и бухалки със страхотна игра. Българската прелест получи оценки 17.067 точки на въже, 17.000 на топка и 16.850 точки на бухалки. На финала на лента България беше показана от Ева Брезалиева, която взе бронз с 14.600 точки. Така и четирите български гимнастички се завръщат с медали от шампионата в Тарту.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР