Българските състезатели спечелиха първи медал от Световното първенство по скокове

...
Българските състезатели спечелиха първи медал от Световното първенство по скокове
Коментари Харесай

Българки с първи медал от световното по скокове на батут за младежи и девойки

Българските състезатели завоюваха първи орден от Световното състезание по скокове на батут за юноши, младежи и девойки, което стартира през днешния ден в столичната " Арена София ". Мирела Косева и Сияна Павлова завоюваха сребърно отличие в синхронните скокове при 11-12-годишните. Българките извършиха чисто комбинацията си и с оценка от 42.640 точки се подредиха на второ място.

Титлата с 43.350 точки стана владеене на София Дарус и Елинор Майер от Франция.

В същата възраст при момчетата 8 десети не доближиха на Георги Георгиев и Цветин Стоянов да се качат на почетната стълбичка. Въпреки отличното си осъществяване българите останаха на четвъртата позиция с оценка от 43.490 точки. Преди тях представителите на Азербайджан получиха 44.300 точки. Златните медали с оценка от 45.250 точки взе двойката от Узбекистан Фирдавс Ибрахимов и Сардор Мухамадиев.

При девойките България имаше още една двойка в призовата шестица. Микаела Христова и Преслава Пенчева записаха четвърти резултат, само че те не участваха в разпределението на медалите поради правилото на Международната федерация по гимнастика във финалите да има единствено по един представител от страна.

В олимпийската дисциплинираност батут самостоятелно в първия ден страната ни беше показана от четири девойки и едно момче във възраст 13-14-годишни. В конкуренцията при девойките най-хубаво класиране записа Антония Тодорова, която се подреди на 13-о място от 62 стартирали състезателки. Марияна Узунова е 21-а, Кристъл Станкова приключи на 41-а позиция, а Радост Пеева е 53-а.

При младежите единственият българин Пресиян Въндев зае 21-о място.

България нямаше представители в другите две дисциплини – пътека и двоен минибатут, само че конкуренцията беше оспорвана и забавна. Спортистите на Съединени американски щати, Португалия и Англия направиха ужасно съревнование и справедливо окупираха челните места.

Официален посетител на церемониите по награждаването беше трикратната международна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова, която в този момент е вицепрезидент на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика.

Утре Световното състезание продължава с конкуренцията във възраст 15-16 години батут самостоятелно и синхронни скокове за 13-14-годишни. В самостоятелната дисциплинираност са декларирани Кристина Стамова, Виктория Йовчева, Калоян Петров, Георги Бесарбовски, Мартин Димитров и Валентин Стоянов. В синхронни скокове ще започват Пресиян Въндев/Александър Вакрилов, Марияна Узунова/Кристъл Станкова и Радост Пеева/Антония Тодорова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР